Ny personal

SchoolSoft söker en senior systemutvecklare

SchoolSoft söker en senior systemutvecklare för att förstärka vår utvecklingsavdelning på vårt kontor i centrala Linköping.

Vi söker dig som har intresse av att utveckla en bred produkt där kraven på tillgänglighet och användarvänlighet är höga. Du kommer att vara med och utveckla både plattformen och funktionalitet i produkten.

Som senior utvecklare kommer du att arbeta med design, utveckling och programmering av ny funktionalitet i produkten SchoolSoft. Du kommer också utveckla och förvalta ramverk, processer och verktyg för utvecklingsgruppen. Du är även med vid framtagning av nya tekniska lösningar för integrationer och säkerhet för en webbplattform under ständig förändring.

Vi vill att du har mångårig erfarenhet av Javautveckling och erfarenhet av webbapplikationer. Du ska ha arbetat i utvecklingsteam och ha erfarenhet av olika utvecklingsprocesser. Du skall ha goda kunskaper i SQL och gärna erfarenhet av MySQL som är vår standarddatabas. Du ska ha erfarenhet av verktyg och produkter som Eclipse, Subversion, Tomcat. Du bör också ha erfarenhet och kunskaper i HTML, JSP och JavaScript, gärna på Linux-plattform.

Det är meriterande om du har kunskap om något av följande: JSF, JQuery, AJAX, Scrum och andra agila utvecklingsprocesser.

Vi söker dig som är civilingenjör eller systemvetare med relevant inriktning. Du har ett passionerat intresse för systemutveckling och har goda kunskaper i Javaprogrammering. Du ser till att hålla dig uppdaterad med vad som händer inom ditt område för att hela tiden känna till de senaste teknikerna och uppdateringarna. Som person är du ambitiös och vill hela tiden utvecklas och lära dig mer. Du är social, van att ta stort ansvar och kan arbeta både i grupp och självständigt.

Varför jobba på SchoolSoft?

  • Stabil produkt som håller hög kvalité
  • Hög utvecklingstakt
  • Bredd i arbetsuppgifterna
  • En organisation med korta beslutsvägar och stora möjligheter till att få gehör för dina idéer vilket bidrar till att din personliga utveckling kommer att gå snabbt
  • Delaktighet i hela processen från idé till leverans, förvaltning och förbättring
  • Stor frihet att påverka arbetets innehåll
  • Produktdriven utveckling
  • Trevliga kollegor med varierad bakgrund
  • Generös friskvård

Ansökan

Skicka din ansökan med meritförteckning och personligt brev till Helena Sandelin på hesa@schoolsoft.se. Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Helena Sandelin på hesa@schoolsoft.se alternativt via telefon 08-674 63 40.

Om SchoolSoft

SchoolSoft är marknadsledande på webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Det övergripande målet med produkten är att den ska vara mycket intuitiv och lättanvänd för såväl skolpersonal som elever och föräldrar. Tillgänglighet och användarvänlighet ligger alltid i fokus.

SchoolSoft har funnits sedan 2003 och är ett företag som helt fokuserar på webbaserade lösningar för skolan. Idag har vi ca 1 000 skolor med över 360 000 användare som gör 25 miljoner inloggningar varje år. Vi sköter också drift och underhåll åt våra kunder.

Vår utvecklingsprocess är Agil med fokus på att snabbt leverera funktionalitet av hög kvalitet till våra kunder. Vi genomför kontinuerliga uppdateringar av produkten och arbetar enligt Scrum. Utvecklingsavdelningarna i Stockholm och Linköping arbetar nära varandra och har kontinuerlig kontakt.

SchoolSoft har ca 15 anställda på två kontor belägna centralt i Stockholm och i Linköping. Vilka tjänster som tillsätts på vilken ort beror på vilka som ansöker.

Läs om andra lediga tjänster.