Vad är SchoolSoft?

Detta är SchoolSoft

Pedagogik, administration och kommunikation

I SchoolSoft finns allt som behövs för administrationen på skolan, från förskola till Komvux. SchoolSoft hanterar även fritidsverksamhetens administration. SchoolSoft används idag av både hela kommuner och små och stora friskolor.

SchoolSoft förenklar kommunikationen mellan hem och skola genom att ge elever och föräldrar tillgång till all information som berör just dem, dygnet runt. Programmet är helt webbaserat och kan användas överallt där det finns en dator med internetuppkoppling. SchoolSoft kan enkelt integreras med alla vanliga schemasystem och elevregister som NovaSchem, Procapita, Extens mfl. För friskolor finns också en integration mot SPAR som uppdaterar elevernas folkbokföringsuppgifter i systemet. 

Med SchoolSofts app kommer man snabbt, enkelt och smidigt åt SchoolSoft direkt i mobilen eller surfplattan. I appen får man snabbt tillgång till allt som är nytt i SchoolSoft och ser tydligt vad som är läst eller inte. Man kan smidigt navigera till schema, närvaro, kalender eller till den mobilanpassade versionen av SchoolSoft. 

Programmet är ett komplett elevadministrativt system med bland annat elev-, vårdnadshavar- och personalregister samt en mängd olika rapportfunktioner.

SchoolSoft underlättar det dagliga pedagogiska och administrativa arbetet för lärarna med bland annat närvarohantering, betygssättning, provscheman, planeringar, nyheter, elevinlämningar, forum och mycket mer.

Programmet är utvecklat tillsammans med skolledare och lärare i Sverige - det är helt och hållet deras krav som fått styra.

Beställ en visning

Ladda ner produktblad